Autentificare
TIne minte
Noutati
ÎN ATENȚIA UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR DIN JUDEȚUL VRANCEA

 

Casa Corpului Didactic ”Simion Mehedinți” Vrancea, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Sibiu, vă invită să participați la Festivalul-concurs național "CDIdei în cărți",ediția a VI-a.

Casa Corpului Didactic Sibiu a inclus Festivalul CDIdei în cărți în Calendarul activităților proprii din anul școlar 2020-2021 cu scopul de a asigura cadrul pentru dezvoltarea, demonstrarea şi manifestarea competenţelor elevilor în domeniul culturii şi civilizaţiei prin intermediul structurilor info-documentare (biblioteci școlare, centre de documentare și informare –CDI s.a), ca resurse în formarea competențelor-cheie, utilizând metode ale educaţiei nonformale.

Vă transmitem câteva informații despre festivalul din acest an:

Festivalul a preluat ideea unei activităţi cu caracter nonformal, aceea a Muzeului literar. “Muzeul literar” este o activitate în cadrul căreia elevii, în urma lecturării unei cărţi/ lucrări documentare, realizează un obiect reprezentativ din acea lucrare pe care îl prezintă publicului, “vizitatorilor”.

În anul 2021 festivalul se desfășoară pe patru categorii de vârstă astfel:clasele III- IV, clasele V-VI, clasele VII- VIII, clasele IX-X

Pentru fiecare categorie de vârstă sunt definite următoarele secțiuni: secțiunea lucrări în limba română, lucrări în limbi moderne (limba franceză, limba engleză, limba germană) și o secțiune pentru elevii cu cerințe educaționale speciale.

În cadrul Festivalului-concurs „CDIdei în cărți” elevii, în echipe de câte trei, coordonați de un cadru didactic, vor alege o lucrare pe care să o citească și vor realiza următoarele produse:

a. fișa lucrării citite

b. jurnalul echipei

c. obiect reprezentativ / macheta unei secvențe reprezentative din lucrarea citită /  filmul de prezentare a cărții (book trailer), după caz.

Elevii vor pregăti o prezentare orală, de cel mult 10 minute, a obiectului realizat/ machetei realizate/ filmului realizat

Festivalul-concurs „CDIdei în cărți” se desfășoară, în anul 2021, la nivelul următoarelor etape: județeană/ regională și națională.

Instituțiile care se înscriu la festival vor primi, prin intermediul Casei Corpului Didactic Vrancea, Metodologia de organizare şi desfăşurare a Festivalului – concurs „CDIdei în cărți”, ediţia a VI-a, 2021, criteriile şi instrumentele de evaluare.

 

Etapa județeană/ regională a Festivalului-concurs “CDIdei în cărţi” va avea loc online, în perioada 10-21 mai 2021, iar etapa națională  va avea loc, tot online, în perioada 31 mai-4 iunie 2021.

Unitățile de învățământ se pot înscrie accesând link-ul https://tinyurl.com/yblpxwn4 până în data de 28.02.2021.

Toate informațiile privind festivalul se vor găsi și pe site-ul proiectului https://cdidei.wordpress.com.


Unitățile de învățământ care doresc să participe la această activitate sunt invitate să încheie acorduri de parteneriat cu CCD Vrancea.

Pentru alte informatii, vă rugăm să ne scrieți pe adresa ccd_vrancea@yahoo.com

By: corinasimionescu On Friday, 26 February 2021 Comment Comentarii( 0 ) Hits Vizualizari(1213)
Comentarii(0)